Skip links

“Working together, students investigate open-ended questions. They rely on each other to use evidence based reasoning and creative problem-solving. In order to prepare students for a future of lifelong learning, the teaching approach has exchanged an emphasis on teaching content to teaching process.  Students conceptualise, hypothesise, explore, experiment, reassess, refine and present conclusions. In the process, students are exposed to a range of competencies and 21st century skills and are pushed beyond general curiosity, into the realms of critical thinking and understanding.” J. Glendinning

Welcome to the Future Fit Centre: Integr8 Lab Project Page

We are thrilled to announce the commencement of our new Integr8 Lab build, a state-of-the-art facility designed to enhance our students’ learning experiences through cutting-edge technology and innovative educational tools. We will keep you updated on the progress of the build and look forward to celebrating the opening of the Integr8 Lab with you all.

Thank you for your continued support and involvement in our school community.

About the Integr8 Lab

Exterior

The inviting exterior of the Integr8 Lab will be an elevated gateway to the new facilities.

Flowing seamlessly from the existing astro, the outdoor seating area is a tranquil spot surrounded by leafy trees – ideal for group break-away sessions or even socialising and relaxation for the boys.

Interior

The new Integr8 Lab will be a modern, world-class venue designed to facilitate inquiry-based learning.

Cutting edge technology, flexible seating, collaborative zones, beautiful materials, and project display areas, are some of the features that will enhance the learning process.

Finishings

The fit-for-purpose fittings of the Integr8 Lab combine both form and function.

Furniture will include ergonomic chairs and wobbly stools for active sitting, strengthening core muscles and increasing concentration. Some tables will be amoeba-shaped – perfect for OT or breakaway spaces.

Gallery

Benefits of the Integr8 Lab

For the Pridwin community, this multipurpose flagship space will host talks for parents, school concerts and it can be used as a venue for parent and board functions. The possibilities are infinite.

For our boys, this new facility will provide unparalleled opportunities to engage with technology and innovative learning methods. The Integr8 Lab will be a hub of creativity, exploration, and growth, preparing our students for the challenges of the future.

The new seating area outside the Integr8 Lab will have an additional functional benefit for the Junior Prep boys, as they will be able to use it for playtime and as a waiting area at pick-up time.

Construction Update

Small Hall Renovations

The ceiling boards in the small hall have been removed to expose the trusses for inspection, as this area will remain open.

Stormwater Drainage

New storm water drainage has been installed to prevent flooding in the new Integrate Lab, ensuring a safe and secure environment for our students.

Doors and Windows

Old doors and windows have been removed, and we are moving along well with this exciting project.

“From their younger years, our children are innately curious. They explore the world around them through play, imagination, and discovery. They build meaning, the create understanding, and they unabashedly share their learning. It’s in this process that they find joy in life and relevance in the world around them.” – T. Mckenzie

This website uses cookies to improve your web experience.